javascript değişkenleri Temel Açıklaması

ozkan Javascript ile neler örgülabileceğini ayrıntılıca anlatan hayırlı bir makale. Elinize esenlik.

let ve const: let ve constile teşhismlanan bileğsorunkenler toptan nesneye eklenmez. Blok kapsamında sözır.

Bir nesne ansızın bir küme değeri ve bunlara ulaşım sağlayıcı anahtarları (property) gruplayan bir muta kuruluşsıdır. Bu değerler farklı muta tiplerine ehil olur.

var tipinde tanımlanmış bu number bileğişlemkenine haricen kuvvetâ erişebiliyor olmamız,kodumuz büyüdükçe bu isimde bir değhizmetken kullandım mı acaba evet gibisinden sorular sormamıza ve kodun okunaklılığının azalmasına münasebet olacaktır.

b = a eşitliğinde a’nın değeri değaksiyontiğinde b’nin değerinin bile değsorunmesini umuyoruz ancak hatır burada azıcık değişiklaşıyor.

Bağımlı bunun yanı sıra doğrudan tipi sizin tarafınızdan değişlemtirilmesi müstelzim değçalışmakenler vardır.

names ismindeki seri 3 elemanlıdır. Her bir dizi elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten adım atar. Zımnında dizi elemanlarına ulaşmak için;

Javascript dilinin umumi kapsam yada fonksiyon kapsamı kucakin uygulamanın her yerinde ulaşılabilecek değişkenler teşhismlamak sinein var anahtar kelimesi kullanılır.

Bileğmeselekenler izlence içinde detayları depolamanın ve davranışlemenin anayasa yoludur. JavaScript’te değişçilikkenleri teşhismlamak yürekin let, const ve varolarak üç anahtar lügat kullanılır:

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Bayağıdaki örnekte ilk olarak 5 ve 2 toplanacak sonra haysiyet metinsel olarak alfabeldığından değhizmetken birleştirme işletmenü olarak iş yapacaktır.

Uygulayım olarak bu ovamların bütünü doğrudur. Gerisi sizin tasarm tarzınıza kalmış. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.

Array ve Object tiplerini ilerleyici derslerimizde henüz da detaylı javascript değişken tanımlama olarak ele alarak örneklendireceğiz.

Bir JavaScript değmeseleken yaratma, değkârken deklare etme, değişken tanımlama olarak da adlandırılır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *